Descriere
Vanata contine multa apa, cam 95%, iar la gatit isi va lasa foarte mult suc in vas. Se vor alege vinetele ajunse la maturitate, intrucat vinetele tinere au potential toxic mai mare – contin mai multa solanina. Asadar, nu alegeti vinete foarte tari. Pentru a reduce toxicitatea este bine sa se curete de coaja si sa fie lasate la inmuiat cateva ore in apa sarata.
Nu consumati vinete crude. Contin nasunina, un antioxidant ce aduce beneficii creierului, prin protejarea membranei celulare a lipidelor. Nasunina este un chelator al fierului si de aceea se recomanda mai ales femeilor la menopauza.
Vinetele contin acid clorogenic, cu proprietati anti mutagenice, antivirale si confera ajutor in scaderea colesterolului LDL.
Ca si alte legume din aceeasi familie, sunt puternic inflamatoare, inrautatind simptomele artritei, reumatismului si ale altor boli inflamatorii, din cauza contintului de solanina.
Recenzii
Nu există încă recenzii.